Može li Sanela Jenkins dovesti Micka Jaggera i Rolling Stonese u Sarajevo?

Najpoznatija i najbogatija žena iz regije, Sarajka Sanela Jenkins, dobra je prijateljica slavnog Micka Jaggera.

S obzirom na to da se posljednjih dana spominje mogućnost dolaska legendarnih Rolling Stonesa u Sarajevo, nametnula se mogućnost da je upravo Sanela Jenkins osoba koja stoji iza te ideje. Ona je, podsjećanja radi, već ranije u naš glavni grad dovodila slavne osobe poput Roberta Cavalija, Jamesa Blunta, Chrisa Browna i drugih.

Sanela Jenkins je definitivno najutjecajnija i najslavnija osoba sa ovih prostora u Hollywoodu. Oscar Party, koji se održava pod njenim pokroviteljstvom, jedan je od najposjećenijih holivudskih događaja, na kojem se okuplja svjetska filmska elita. Ona je rado viđen gost u društvu političara, biznismena i ljudi iz svijeta showbusinessa.

Iako Sanela posjeduje ogromne mogućnosti i za promociju BiH i cijele regije u svijetu, tu činjenicu malo ko koristi. Prošlog ljeta je sa dva broda i prijateljima iz Hollywooda uplovila u Crnu Goru za koju je, kako je rekla, vezana lijepim uspomenama iz djetinjstva i mladosti. Nakon Budve i Boke Kotorske, gdje je uživala u domaćinskoj atmosferi crnogorskih prijatelja, otplovila je u Hrvatsku, a zatim i u Neum.

Najavila je dolazak i ove godine, pa je to ujedno dobra prilika da se njena dobra volja i toplo srce iskoristi na najbolji mogući način jer mnogi predviđaju lošu sezonu zbog političkih turbulencija u regiji.

Sanela bi sa svojim poznatim prijateljima i raskošnim brodovima sigurno poslala poruku koja bi bila dobrodošla i BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Na njenim brodovima su redovni gosti osobe poput Georgea Clooneyja, Vladimira Klička, Cindey Crawford, Pamele Anderson, Roberta Cavalija, Eltona Johna i mnogih drugih. Da li ćemo ih vidjeti na obalama Jadrana i u Sarajevu, zavisi i od onih koji se bave turizmom.

Related posts