Miša Vacić i Vladimir Đukanović uživo u programu čestitali "11. juli dan oslobođenja Srebrenice"

Kontroverzni predsjednik Srpske desnice Miša Vacić i poslanik Srpske napredne stranke i voditelj jutarnjeg programa na TV Kopernikus Vladimir Đukanović jučer su uživo u programu čestitali građanima 11. juli koji su nazvali danom oslobođenja Srebrenice, dok je cijeli svijet obilježavao 23. godišnjicu genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

“I da čestitam odmah svima 11. juli, dan viteškog oslobođenja srpskog grada Srebrenice, veliki datum za srpsku istoriju”, rekao je Vacić u emisji “Dobro jutro sa Đukom”.

Đukanović je na to odmah odgovorio: “Bogu hvala, da, tako je , konačno da i to neko kaže.”

Vacić je u emisiji kritikovao nevladine organizacije koje, kako je rekao, šire laži o događajima iz jula 1995. godine. On je kazao da je oslobađanju Srebrenice prethodio genocid nad Srbima u Podrinju o kome liberali i Bošnjaci ne žele da govore.

Đukanović je rekao da su građani svake godine na, kako je rekao, godišnjicu oslobođenja grada izloženi “ispiranju mozga i mentalnim silovanjem” manipulacijama o Srebrenici.

Skandalozne poruke Vacića i Đukanovića možete pogledati na samom početku emisije. Jutarnji program je emitovan na 23. godišnjicu srebreničkog genocida kada je konačni smiraj pronašlo 35 žrtava.

Related posts