Messi: Mijenjao bih titulu s Barcelonom za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska je kao Španija

Napadač reprezetnacije Argentine Lionel Messi kazao je da bi mijenjao titulu s Barcelonom za trofej prvaka svijeta sa svojom državom, a kada je komentarisao protivnike u grupnoj fazi, rekao je da je Hrvatska kao Španija, samo na nivou ispod.

Messi je kazao da bi bilo jedinstveno kada bi postao prvak svijeta sa Argentinom te da njegov tim ne mora slati poruke u kojima će najavljivati titulu prvaka jer u stvarnosti nije tako.

“Mijenjao bih titulu s Barcelonom za titulu na Svjetskom prvenstvu. Biti prvak svijeta sa Argentinom bi bilo nešto jedinstveno, vjerujem u ovu grupu, radimo dobro i imamo igrače s mnogo kapaciteta i iskustva. Ne moramo da šaljemo poruku da ćemo biti svjestki šampioni jer smo najbolji, jer realnost nije takva”, kazao je Messi za medije u Argentini.

Nakon toga, najbolji strijelac u evropskim ligama prokomentarisao je protivnike iz Argentinine grupe, a za Hrvatsku je rekao da su kao Španija, samo na nivou ispod.

“Island je pokazao na Evropskom prvenstvu da svakome može biti težak protivnik, dok je Hrvatska veoma dobra u veznom redu. Oni su kao Španija, samo na nivou ispod nas. Nigerija je također tim koji je uvijek izazov za nas”, kazao je Messi.

Argentina je u svojoj historiji dva puta osvajala Mundija, prvi put 1978. godine i drugi put 1986. godine. Ipak, još od 1993 godine Argentinci nisu bili kontinentalni prvaci, izgubili su čak četiri finala od tada, a na Mundijalu su izgubili dva finala 1990. i 2014. godine.

klix.ba

Related posts