Mercedes predstavio E-Klasu Night Edition

Špijunske fotografije su otkrile da Mercedes-Benz naporno radi na novoj E-Klasi, ali to nije spriječilo njemačku kompaniju da osvježi aktuelni model.

Mercedes je za evropsko tržište pripremi E-Klasu Night Edition zasnovanu na AMG Line modelu i i opremljenu Night Package paketom opreme, a nudi je u sve četiri karoserijske izvedbe. Na fotografijama su prikazani samo coupe i kabrilet kao dvovratni modeli koji će se prvi naći u prodaji, a potom slijede sedan i karavan.

Kao što ime specijalne verzije govori, E-Klasa Night Edition dolasi s bogatim asortimanom tamnih detalja. Primjera radi, “dijamantna” prednja rešetka hladnjaka sadrži crne pinove, dok završeci izduvnih cijevi imaju isti izgled. Bolji pogled otkriva Night Edition oznake na prednjim blatobranima, a iz Mercedesa je već najavljeno da sedan i karavan stižu sa crnim stražnjim spojlerom.

Već sjajnu unutrašnjost je uljepšao crni strop, kao i kožne presvlake sjedišta. Opciono je moguće dobiti E-Klasu sa kombinacijom kože i Alcantare. Specijalni model je dobio osvjetljene pločice na pragovima i brojne aluminijske detalje. Centralna konzola je ukrašena drvetom i ponosno nosi Night Edition oznaku izrađenu od poliranog aluminija, dok su slova ispisana sjajnom crnom bojom.

Mercedes je čak pripremio i specijalne patosnice kako bi dodatno naglasio posebnost ovog modela. Night Edition dolazi s grijanim prednjim sjedištima te armaturnom pločom presvučenom kožom.

Njemačka kompanija već prima narudžbe za coupe i kabriolet na domaćem tržištu gdje paket Night Edition košta od 5.295 do 9.222 eura ovisno o karoserijskoj izvedbi i pogonu. E-Klasa sedan i T-Modell s Night Package paketom na tržište stižu 17. maja.

Izvor: Klix.ba

Related posts