Majka mladića iz Zenice neutješna: Do zadnjeg momenta nadala sam se da će mi javiti da mi je sin živ

Zenica je zavijena u crno nakon što su, usljed slijetanja automobila u rijeku, prerano ugašena tri života. Tijela dvojice mladića su jučer pronađena u automobilu, dok se za tijelom vozača već drugi dan aktivno traga.

Dan žalosti

Zbog ove tragedije, koja je šokirala bh. javnost, za sutra je u Zenici, odlukom gradonačelnika Fuada Kasumovića, proglašen Dan žalosti.

Porodice stradalih mladića okovane su tugom. Još ne mogu vjerovati da njihovih sinova više nema te da se neće pojaviti na kućnim vratima.

Da će subotnji izlazak u diskoteku i prijava njihovog nestanka završiti kobno, niko nije mogao ni slutiti.

Kako je izjavila za Avaz.ba Vahida Delić, majka stradalog Huseina, svi su u šoku i pod sedativima. Rijetko ko može i razgovarati.

– Teško nam je, svi smo pod sedativima. Nadala sam se do zadnjeg momenta da će javiti da mi je sin živ. Kad sam jučer došla u policiju i vidjela izraze njihovih lica, znala sam šta se dogodilo – govori, kroz suze, majka Vahida.

Ogroman šok

Porodica Amara Kozlića, mladića koji je vozio Audi kobne večeri, također je pretrpjela ogroman šok.

Njegov otac, Halil Kozlić, kako kaže, dok se cijeli slučaj vodio kao nestanak razmišljao je o brojnim opcijama ali da će im biti javljeno da njihove djece više nema nisu smjeli ni pomišljati.

– Razmišljali smo o svemu. Nažalost, ispostavilo se ono o čemu nismo mogli ni zamisliti. Svi smo u šoku. Nadali smo se najboljem, a dočekali najgore. Šta bi čovjek sada, tako je Bog htio – kaže, vidno uznemiren, Kozlić.

Dženaza i ukop

Podsjetimo, dženaza i ukop tijela dvojice pronađenih mladića bit će obavljena sutra poslije ikindija-namaza, na mjesnom mezarju u Zenici.

Ovu informaciju potvrdila je za Avaz.ba majka stradalog Huseina, dodajući da je danas obdukcija u Travniku završena a da su tijela mladića prevezena u mjesnu džamiju u Janjićima.

avaz.ba

Related posts