"Luđeg" predsjednika od njega nema: Drogira se, sarađuje s mafijom i tjera trenera nakon 24 sata

Tamplin je veliko bogatstvo stekao nakon što se počeo baviti proizvodnjom čelika, a dio svog novca odlučio je uložiti u Billercay Town koji se takmiči u sedmom rangu engleskog fudbala. On je odmah uložio čak dva miliona funti na renoviranje stadiona, svlačionica i klupskih prostorija, a čak murali s njegovim likom krase ovaj stadion.

Ovom kontroverznom bogatašu nije bilo dovoljno da bude samo vlasnik ovog kluba već je nakon nekoliko mjeseci postao trener ekipe. Napravio je historijski uspjeh plasmanom u prvo kolo FA kupa nakon što je sa svojom ekipom uspio nekako da prođe kvalifikacije.

Međutim, nakon tri poraza u novoj sezoni odlučio je sam sebi dati otkaz, ali se nakon samo nekoliko dana predomislio i ponovo je sebe postavio za prvog trenera. Pored fudbala, biznisa s čelikom i bogatstva ovaj čovjek je poznati i po svom nevjerovatnom stilu života.

Nije tajna da se jedno vrijeme drogirao jer je konzumirao kokain, ali tvrdi da je to sada sve iza njega. Pisalo se u engleskim medijima da sarađuje s mafijom, a čak je nekoliko puta bio iza rešetaka. Ne trpi kritike na svoj račun, a to su najbolje osjetili navijači koje je pretukao nekoliko puta.

Tamplin je dan nakon što je sebi dao otkaz na poziciji trenera odlučio angažovati Steva Watta na tu funkciju, predstavio ga je igračima, a onda je sve to “bacio u vodu”, te se vratio na trenersko mjesto. Zaista nevjerovatno šta sve nećemo čuti i vidjeti u svijetu fudbala.

sportsport.ba

Related posts