Ljepotica/ Tamara Nosović iz Bileće predstavlja BiH na izboru Miss Turizma

Osamnaestogodišnja Bilećanka predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na prestižnom svjetskom takmičenju ljepote.

Tamara Nosović j narednih dana putuje u Maleziju, gdje će svojom ljepotom pokušati Bosnu i Hercegovinu predstaviti u najljepšem svjetlu, piše Herceg.tv.

Mis Turizam Internacional je prestižni izbor ljepote koji se tradicionalno održava u glavnom gradu Malezije, Kuala Lumpuru, pod pokroviteljstvom države Malezije.

Bosna i Hercegovina je zemlja koja ima najduži kontinuitet učešća, zahvaljujući tome što je Aleksandra Kokotović, kao vlasnica licence i modne agencije Ieve Models u Londonu, kontinuirano slala predstavnice BiH. Organizatori taj čin izuzetno cijene i svake godine se posebno zahvale za profesionalnost i lojalnost.

Ove godine, BiH će se predstaviti šestnaesti put, a izbor je pao na lijepu osamnaestogodišnju Bilećanku Tamaru.

Tamara kaže da joj je čast i zadovoljstvo što će baš ona biti ovogodišnja predstavnica, dodajući da su pripreme uveliko u toku.

“Meni je lično Aleksandra rekla da se prijavim, da popunim prijavu, napravim set fotografija i pošaljem. Veoma sam srećna i još više uzbuđena što ću biti zvanična Miss države na takvom prestižnom izboru sa dugom tradicijom. Na finalnoj noći ću nositi haljinu Svjetlane Vuković, priznate modne dizajnerice iz Tuzle, kao i narodnu nošnju Hercegovine iz Kulturno-umjetničkog društva Zora Hercegovine iz Bileće.” – izjavila je Tamara za Herceg.tv.

Related posts