Legendarni mesindžer poslije dvije decenije odlazi u istoriju

Nakon što je AOL Instant Messenger ugašen 15. decembra prošle godine, sada je došao red na to da ista sudbina zadesi i legendarni Yahoo Messenger, jedan od prvih originalnih čet servisa.

Gašenje Yahoo Messengera planirano je za 17. jul ove godine. A oni koji to žele, svoju istoriju četovanja mogu da preuzmu putem ovog linka, tokom narednih šest mjeseci.

Oath, kompanija u vlasništvu Verizona, koja trenutno upravlja Yahoo Messengerom, nije objavila nikakve planove o tome da li će mesindžer zamijeniti novim, što bi moglo da postane konkurencija WhatsAppu ili Facebook Messengeru.

Yahoo Messenger je lansiran 9. marta 1998. godine, kao Yahoo Pager, a potom je 21. juna 1999. godine dobio svoj legendarni naziv. To znači da će 17. jula 2018. godine, kada servis bude konačno ugašen, Yahoo Messenger imati 20 godina četiri mjeseca i 8 dana.

Oath je ovu priliku iskoristio kako bi sve korisnike podsjetio na Yahoo Squirrel, koji predstavlja aplikaciju za razmjenu poruka baziranu na sistemu pozivnica, a koja se trenutno nalazi u beta fazi.

Da bi Yahoo Squirrel mogao da se koristi potreban je zahtjev (pozivnica) za pristupanje beti. Ostaje pitanje koliko vremena će proći dok i ovaj servis za četovanje ne bude ugašen.

Related posts