Kupci prevareni, a zima ide: Naručili pelet, sada im se niko ne javlja na telefon

Nemanja je samo jedan od kupaca koji još nije dobio naručeni pelet iz kompanije Bio Concept iz Bosanskog Novog. Na internetu je vidio oglas o povoljnom peletu pa se oko narudžbe nije dvoumio.

Zato se, vrlo brzo, pokajao.

“Dešava se situacija da sam naručio tri tone i nakon sedam dana sam telefonirao, rekli su biće opet za sedam dana, da nisu u mogućnosti da isporuče na vrijeme, zvao sam još dva tri puta i nakon mjesec dana samo su se javili na telefon i kada su čuli moje ime i prezime odmah su spustili slušalicu”, priča Nemanja Brkić.

Vjerovatno se to dešava i drugima koji su, kao Nemanja, naručili pelet iz Bosanskog Novog. Ispod oglasa za prodaju danas je lavina komentara, prenosi ATV.

Mnogima se nisu javili ali su, izgleda, vidjeli šta su napravili pa su iz Bio Koncepta poslali saopštenje. Mole za razumijevanje.

“Poštovani, zbog velike potražnje sa peletom, koja višestruko prevazilazi našu proizvodnju i mogućnosti dostave, nismo u mogućnosti isporučiti pelet svima koji su nas kontaktirali. Stoga vas obavještavamo da ukoliko niste u mogućnosti čekati na isporuku da pelet nabavite kod nekog drugog. Samo kupcima koji su uplatili pelet garantujemo cijenu i rok isporuke”, stoji u saopštenju.

I novinarin su pokušali to čuti od nekoga iz Bosanskog Novog. Međutim, prošli su kao Nemanja sa početka priče – u Bio Konceptu nam se niko nije javio.

Možda su ovo saopštenje trebali ranije da pošalju pa do svega ovoga ne bi ni došlo jer su dobili sijaset nezadovoljnih mušterija koje su, vrlo često, najgora reklama.

https://youtu.be/GeceFIeCJmM

Related posts