KREDITNA ZADUŽENJA OPĆINE CAZIN: U ponedjeljak sjednica Općinskog vijeća

Najavljujemo sjednicu općinskog vijeća za ponedjeljak 22.05. na kojoj će se između ostalog raspravljati i o novim kreditnim zaduženjima Općine Cazin za izgradnju kanalizacionog sistema.

S obzirom da kanalizaciona mreža na području općine postoji samo u užem urbanom dijelu grada i njena ukupna dužina ne prelazi nekoliko kilometara i kao takva se ispušta u vodotok koji protječe centrom grada. Ovakva kanalizaciona mreža ne zadovoljava ni minimum standarda gradske kanalizacije i moglo bi se reći da Cazin nema kanalizaciju u pravom smislu te riječi. Trenutno su u toku aktivnosti na rješavanju ovog najznačajnijeg problema kada je u pitanju lokalna infrastruktura. Već je urađen idejni projekat za kanalizacionu mrežu na cijelom području općine, kao i izvedbeni projekat za glavni kolektor.

Kako bi se obezbjedila sredstva za ovakav projekat sredstva se moraju obezbjediti većim kreditnim zaduženjima.

Prema dnevnom redu na sjednici će se raspravljati još i o Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama budžeta Općine Cazin za 2017. godinu , Plan rada i financijski izvještaji javnih preduzeća „Čistoća “, „RTV Cazin“, „Veterinarska stanica Cazin“ te o informaciji o stanju poplava i klizišta na području Općine i još mnogim tekućim pitanjima.

(CazinNET)

Related posts