Krava na imanju Edisa Brakića kod Sanskog Mosta otelila troje teladi

Nesvakidašnji slučaj dogodio se na imanju poljoprivrednog proizvođača Edisa Brakića u sanskom naselju Zdena, gdje je krava otelila troje teladi, što je prava rijetkost.

Ovdašnji poljoprivrednici kažu kako ne pamte da se u ovom kraju nešto slično ikada dogodilo i ističu da krava obično oteli jedno ili eventualno dvoje teladi. “Šta da vam kažem, krava je bila steona i otelila se nekoliko dana prije roka. Inače, riječ je o životinji koja se prije toga dva puta telila i donosila na svijet po jedno tele. Ništa nije ukazivalo da bi se treći put moglo dogoditi nešto neobično, a desilo se”, kaže Brakić, a pišu Nezavisne novine.

Prema njegovim riječima, prije godinu dana dogodilo se da krava u njegovom vlasništvu oteli dvoje teladi. Sada su dočekali troje.

Dodaje kako su članovi njegove porodice u nevjerici gledali kako se rađa jedno tele za drugim i kaže kako se radi o sva tri ženska teleta.

“Živi su i zdravi i trenutno se oporavljaju budući da su na svijet došli prerano pa im treba vremena da ojačaju”, kaže Brakić.

Direktor Veterinarske stanice u Sanskom Mostu Senad Bešić ističe kako se radi o vrlo rijetkom slučaju, koji se događa jednom u dvadeset godina.

“Treba istaći da su sva tri teleta zdrava i sposobna za dalju reprodukciju i da je sve proteklo prirodnim putem, znači bez veterinarske intervencije”, istakao je Bašić.

Related posts