Krajiške firme sve više izvoze u EU

U Beču je održano tradicionalno druženje privrednika, u organizaciji Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) i Bosanskog akademskog društva (BAK), gdje su se sreli vlasnici i direktori bosanskih i austrijskih firmi u građevini, a koji su inače iz Bosne, Sandžaka odnosno Balkana.

Adnan Bajrić, PR menager Agencije IBC koja zastupa i predstavlja krajiške firme u DACH regionu se zahvalio privrednicima na odazivu i rekao da krajiškim firmama ne treba pomoć nego prilika niti sažaljenje nego saradnja na obostrano zadovoljstvo. U dijaspori je velika prilika za bh.ekonomiju, u razmjeni znanja i vještina, dugoročnoj saradnji na obostrani interes, afirmaciji privrede i turizma koja rezultira sa novim radnim mjestima, što nam je i konačni cilj, jer samo je jedna domovina.

Kasim Alagić tehnički direkto Limometal koji već četvrtu deceniju uspješno posluje ne samo u BiH i na Balkanu, nego i po EU, a svremena na vrijeme izvozi i na Istok te Skandinaviju. “Oni koji jednom rade sa nama, oni nastavljaju saradnju i preporučuju nas i drugim firmama, pa tako godinama sarađujemo i izvozimo Austrijancima i Nijemcima, koji su nakon prve posjete našoj firmi i proizvodnim pogonima odustali i od traženja bankovnih garancija, jer su vidjeli o kakvoj se firmi radi”

Hakija Halkić vlasnik firme “Halko”, obavjestio je prisutne da “drugu deceniju postojimo i iz godine u godinu bilježimo rast u proizvodnji i prodaji građevinskog materijala, te imamo ispostavu u Ljubljani i proizvodimo stiropor konkurentan i u Eu”.

Također, predstavljeni su i drugi krajiški brandovi u građevini I-Crni, Horozović pvc, Tehnoplast, 2B Selotejp, Rolo max…sa svim potrebnim certifikatima i bankovnim garancijama na kvalitet i rok isporuke.

Na kraju, Adnan Bajrić je pozvao nove i stare prijatelje i partnere u Bosansku krajinu, koja je dijelom i evropska, koja ima bisere zvane Una i Sana, rekavši da su Krajišnici bolji domaćini nego gosti.

Related posts