KO ZNA, ZNA: Supruga zeničkog gradonačelnika Kasumovića sjela u direktorsku fotelju

Mersija Kasumović, supruga gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, imenovana je na mjesto direktora Kantonalnog zavoda za medicinu rada Zeničko-dobojskog kantona. To je u razgovoru za “SB” potvrdio ministar zdravstva u Vladi Zeničko-dobojskog kantona dr. Dragoljub Brenjo.

„Ona je uposlenica Zavoda i bila je jedini kandidat i kao takva, imenovana je na mjesto direktora“, kaže Brenjo. Kako nezvanično saznajemo, mjesto direktora Kantonalnog zavoda za medicinu rada pripalo je Savezu za bolju budućnost Fahrudina Radončića.

Navodno, sam gradonačelnik Kasumović hvalio se kako je postavljenje svoje supruge na mjesto direktora završio sa Radončićem kod kojeg je nekoliko puta tražio prijem preko Nasira Beganovića, šefa Kluba zastupnika SBB-a u federalnom Parlamentu. Ove navode pokušali smo provjeriti kod portparola Armina Mujkić, koji se nija javio na telefon.

Mersija Kasumović odavno ima želju da sjedne u direktorsku fotelju. Navodno, ona je pokušala konkurisati na mjesto direktora Kantonalne bolnice Zenica, ali nakon što su se lijekari pobunili i uputili protestna pisma jer nema dana bolničkog staža, odustala je od te direktorske funkcije.

Po svemu sudeći, supružnici Kasumović spojili su ugodno s korisnim. Dok plate zarađuju u javnom sektoru, ništa manje nisu uspješni ni u privatnom. Tako su Mersija i Fuad Kasumović vlasnici benzinske pumpe Standard Oil, dok je Mersija i suvlasnica firme SB Farm iz Travnika, a vlasnica je i zemljišta i poslovnih prostora u gradu na čijem je čelu njen suprug Fuad Kasumović.

Slobodna Bosna

Related posts