KO SBB USK: Vlada USK-a više nema našu podršku

Na danas održanoj sjednici KO SBB-a USK-a, a po pitanju trenutne političke situacije na USK i učešća SBB-a u vlasti na kantonu donešeni su određeni zaključci.

Naime, uprkos brojnim upozorenjima KO SBB USK-a, a u vezi sa ponašanjem određenih poslanika iz vladajuće SDA i dovođenjem u pitanje funkcionisanje cjelokupne vlasti na kantonu, KO SBB USK-a donosi odluku o prestanku davanja podrške trenutnoj vlasti na kantonu i istovremeno apelujemo na druge političke subjekte ako su u mogućnosti da naprave drugu parlamentarnu većinu radi stabilnosti kantona, mi smo spremni podržati manjinsku vladu.

Ovim putem također napominjemo naše članove i građane da smo do sada bili stabilizirajuci faktor i podržavali rad izvršne vlasti. Ne želimo i nećemo biti dio politike koji se bavi isključivo kadrovskim pitanjima i ne želimo da naš rad dovede funkcionisanje kantonalnih institucija pod znak pitanja.
Trenutnoj vladajućoj političkoj stranci dali smo i previše vremena da riješe unutarstranacke probleme koji već mjesecima blokiraju rad kantona.

Za kraj poručujemo trenutnoj vlasti da se počnu baviti problemima naših građana i budžetskih korisnika koji se svakodnevno gomilaju.

SBB USK-a će na narednoj sjednici donijeti smjernice daljnjeg djelovanja poslanika SBB-a u Skupštini Unsko-sanskog kantona. – stoji u saopćenju Press centra KO SBB USK.

Related posts