Klasični Skype ipak još neće biti ugašen

Microsoft je prošlog mjeseca obavijestio korisnike kako će ugasiti desktop verziju Skypea 7.0, poznatiju kao klasični Skype, ali čini se kako se kompanija ipak predomislila. Nakon brojnih pritužbi korisnika, klasični Skype još neće “otići u penziju”.

Prema informacijama od prošlog mjeseca, od 1. septembra trebale su prestati raditi sve starije verzije Skypea, a korisnici koji bi željeli i dalje koristiti poznatu aplikaciju, morali bi preći na najnoviju verziju 8.0.

Skype 8.0 donosi brojne nove funkcije i bolje specifikacije. Ova verzija poznate aplikacije predstavljena je prošle godine za mobilne uređaje, ali korisnicima se nisu svidjele promjene.

Oni koji su navikli na klasični Skype pružili su podršku verziji 7.0, zbog čega su iz Microsofta odlučili produžiti život staroj verziji.

Nije poznato do kada će Skype 7.0 biti u funkciji, kao ni kakva će biti njegova konačna sudbina.

Podsjećamo, iz Microsofta kažu kako će u verziju 8.0 uključiti sve mogućnosti koje korisnici od njih traže. Tako će Skype 8.0 donijeti produktivnije slanje poruka. Korisnici će moći koristiti “@” simbol za spominjanje drugih u razgovoru. Novo ažuriranje donosi i 1080p HD video razgovore i dijeljenje ekrana na svim platformama na kojima je Skype dostupan.

Related posts