Klanjana dženaza nastradalim mladićima iz Zenice, posljednji oproštaj od Delića i Begovića

Na mjesnom mezarju u Janjićima kod Zenice porodica i prijatelji danas su se oprostili od Almena Begovića i Huse Delića, mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u noći sa subote na nedjelju.

Tišinu u Janjićima prekidali su jecaji porodica koje su se danas oprostile od 19-godišnjeg Begovića i 24-godišnjeg Delića. Zenica i naselje Janjići obavijeni su tugom dok traje potraga za tijelom trećeg mladića Amara Kozlića koji nije pronađen na mjestu gdje je vozilo sletjelo u rijeku Lašvu.

Za Almena i Husu svi imaju samo riječi hvale, a današnja dženaza, koju po broju prisutnih ne pamte Janjići, govori o njihovoj dobroti.

Dženazu namaz Husi Deliću predvodio je njegov tetić, dok je dženazu namaz Begoviću predvodio Sead ef. Šahinović.

“Danas prisustvujemo dženazi Amaru i Husi, a proučit ćemo i dovu za porodicu Amara Kozlića, mladića za kojim još uvijek tragamo. U ovim trenucima svi razmišljamo o životu i odlasku Allahu te dobro razmislite o tome, a sve ostalo ostavite po strani”, kazao je imam džamije.

On je još pomenuo ko spada u kategoriju šehida, dodavši da je onaj ko se utopi jedan od njih te da se nadaju da su danas ispratili dvojicu šehida na bolji svijet.

Dženazu namaz Deliću i Begoviću danas su klanjali i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović te policijski komesar Semir Šut.

Na području Zenice danas je po naredbi gradonačelnika Kasumovića proglašen i dan žalosti, a zastave su na gradskim institucijama spuštene na pola koplja.

klix.ba

Related posts