Kako se motivirati za treniranje u zimskim mjesecima?

Dolaskom hladnijih dana razina motivacije za trening najčešće opada zajedno s temperaturom pa i najupornijim vježbačima treniranje često postane gnjavaža

Prilično je jednostavno pronaći motivaciju za treniranje kad je vani sunčano, no kad nas ujutro dočeka tamno nebo i kiša, privlačnije je ostati u krevetu. Kako biste se pokrenuli i motivirali za treniranje u ovim i nadolazećim hladnim mjesecima, donosimo vam pet vrlo jednostavnih savjeta. Potrebno je samo malo više discipline nego inače!

1. Slušajte svoje tijelo

Dolaskom hladnijih dana naše raspoloženje se mijenja u skladu s vremenom. Priroda se uspavljuje, a mi postajemo usporeniji. Upravo zato bitno je prilagoditi treninge promjeni sezone s količinom, intenzitetom i stilom vježbanja. Pronađite vježbe koje vam odgovaraju, bilo da je u pitanju joga, pilates ili neki intenzivniji trening.

2. Investirajte u novu odjeću za treniranje

Ono što gotovo svaka žena već dobro zna je da nova odjeća pruža savršenu motivaciju, bez obzira o kojem zadatku je riječ. Iskoristite taj podatak i već danas kupite neki trendi sportski komad kojeg ćete jedva čekati pokazati na treningu, prenosi Elle.

3. Pronađite partnericu za treniranje

Ne postoji ništa što će vas prije izvući iz kreveta ujutro kao prijateljica koja vam zvoni u 8 sati jer ste joj obećali da ćete zajedno ići na trening. Postavite zajedničke ciljeve vježbanja i pridržavajte ih se. Tako ćete jedna drugu poticati i međusobno motivirati.

4. Napravite dobru playlistu

Muzika snažno utječe na motivaciju za vježbanje, a osim što je efikasan alat za produljivanje treninga, stimulativna muzika utječe i na povećanje izdržljivosti mišića i snage. Neovisno o tome radite li treninge jačeg ili slabijeg intenziteta, muzika je odlično “društvo” u teretani, dvorani ili na otvorenom. Odličnu playlistu za različite vrste aktivnosti možete pronaći ovdje.

5. Vježbajte karakter

Vježbanje po ne tako idealnim uvjetima ne trenira samo vaše tijelo, nego i karakter. Disciplina koju ćete steći takvom praksom proširit će se i na ostala područja života pa ćete vrlo brzo uvidjeti kako sve odrađujete uspješnije i s manje stresa, a uz to izgledate odlično.

Related posts