Bogata nutrijentima kora od naranče ima blagotvoran učinak na zdravlje.
Snižava holesterol
Mnogi sastojci koji se bore protiv lošeg holesterola nalaze se upravo u narančinoj kori. Jedan od njih sinofrin smanjuje proizvodnju holesterola u jetri, a antioksidansi istovremeno smanjuju i nivo lošeg (LDL) holesterola u krvi.
Umiruje žgaravicu
Narančina kora odličan je prirodan lijek u smirivanju žgaravice. Istraživanja su pokazala kako neki aktivni sastojci u narančinoj kori pomažu kod smirivanja ovog problema. Narančinu koru trebali bismo “grickati” u periodu od 20 dana nakon čega bismo trebali osjetiti olakšanje.
Pomaže probavi
Narančina kora ima puno vlakana, ali i nekih sastojaka poput d-limonene koji pomaže u liječenju probavnih smetnji.
Jača imunitet
Narančina kora prepuna je vitamina C koji podiže imunitet i pomaže u borbi protiv prehlade, gripe, bronhitisa.
Djeluje kao antiseptik U kori se nalaze sastojci koji djeluju kao unutarnji antiseptik.
Osvježava prostor
Predivan miris kore naranče možete iskoristiti i kako bi aromatizirali prostor. Oguljenu koru treba staviti u posudu s vodom zagrijavati na laganoj temperaturi, a ukoliko želite još dodatno pojačati miris možete dodati i malo cimeta. Jednostavnija verzija je da narančinu koru stavite na radijator na desetak minuta. To će biti dovoljno da zamirišite cijelu prostoriju.