Jednomjesečni pritvor za ubicu brigadira Durakovića, danas dženaza i ukop

Kantonalni sud u Bihaću odredio je sinoć jednomjesečni pritvor za Harisa Balića koji se sumnjiči da je prije tri noći u ovom gradu ubio Seada Durakovića, brigadira Oružanih snaga BiH, potvrđeno je za Klix.ba iz ovog suda.

Kantonalni sud u Bihaću uvažio je prijedlog Tužilaštva USK za određivanje mjere pritvora za 26-godišnjeg Harisa Balića, koji je osumnjičen da je prije tri dana iz vatrenog oružja ubio brigadira Oružanih snaga BiH Seada Durakovića.

Podsjećamo, Sead Duraković ubijen je u ponedjeljak navečer u dvorištu kuće u bihaćkom naselju Luke, a pola sata nakon ubistva policija je lišila slobode 36-godišnjeg Harisa Balića iz Bihaća, koji se dovodi u vezu sa nemilim događajem.

Balić je, prema još nepotvrđenim informacijama, najprije za volanom Golfa pokušao pregaziti Durakovića u blizini njegove kuće. Nakon što je on pokušao pobjeći, Balić ga je sustigao i u dvorištu njegove porodične kuće ispalio mu nekoliko hitaca u glavu. Policija je ubicu za kratko vrijeme identifikovala i uhapsila dok je pokušavao pobjeći. Balić je, navodno, prvi rođak ubijenog Durakovića, odnosno sin od njegovog daidže.

O motivima se i dalje spekuliše. Jedni tvrde da su u pitanju porodični problemi te da je Balić psihički bolesnik. Drugi, pak, govore da se radi o finansijskim nesuglasicama te da je Duraković Baliću dugovao novac. No, zvaničnih potvrda i dalje nema.

S obzirom na to da je Sead Duraković ratni komandant bataljona Ljutoč koji je bio u sastavu 501. slavne brdske brigade, te da je dobitnik najviših ratnih priznanja Zlatnog ljiljana i Srebrnog štita, Savez dobitnika najviših ratnih priznanja i odlikovanja organizirat će danas u 10:30 sati u Bihaću u muzeju AVNOJ-a komemoraciju povodom njegove smrti.

Duraković će biti ukopan danas na Gradskom groblju Humci u 13:15 sati.

/klix.ba

Related posts