Japodski otoci kod Bihaća - atrakcija i u zimskom periodu

Iako turizam u Krajini tokom zimskog perioda nije toliko popularan, prizora sa Japodskih otoka u obliku srca ostavljaju bez daha sve one koji znaju kako ovo mjesto izgleda tokom ljeta.

Turizam u Krajini svoj vrhunac zbog prirode i ljepote rijeke Une uglavnom doživi u ljetnom periodu, a bajkoviti prizori zabilježeni su i pod bijeli pokrivačem.

Japodski otoci kao primjer uspješne bh. turističke priče tokom ljetnog perioda vrve od domaćih, ali i od stranih turista koji su iz susjedne Hrvatske, uprkos koronavirusu, pronašli način da uživaju u prirodi naše države.

Međutim, ljepota ovog mjesta ne prestaje dolaskom snijega. Iako turistička sezona nije u jeku, Japodski otoci pod snježnim pokrivačem izgledaju bajkovito. Kućica na drvetu, mjesto gdje vile spavaju, mostovi, bungalovi s pogledom na zelenu Unu, samo su neki od prizora koji ostavljaju bez daha.

Zasigurno je da će 2021. godina, ako dođe do opuštanja mjera zabrane i poboljšane situacije s koronavirusom Japodskim otocima i Krajini donijeti navalu turista.

Related posts