Iznenađenje na Indian Wellsu: Thiem porazio Federera i osvojio prvu Masters titulu

Austrijanac Dominic Thiem porazio je Švicarca Rogera Federera u finalu Indian Wellsa rezultatom 2:1 u setovima čime je osvojio prvi Masters trofej u karijeri.

Federer je puno bolje otvorio meč i već u drugom gemu pravi break kojim dolazi u vodstvo od 2:0, no Thiem se tu nije predao i u sedmom gemu vratio je izgubljeni break i ostavio šansu za osvajanje prvog seta.

Ipak, Federer je već u narednom – osmom gemu, napravio drugi break i stigao u vodstvo od 5:3, nakon čega je sigurnim servisom stigao do vodstva od 1:0 u setovima.

Thiem je s puno više koncentracije ušao u drugi set i nije dozvolio Federeru da mu odmah na početku napravi break, već je, potpuno suprotno, u četvrtom gemu iskoristio prvu break loptu i stigao do vodstva od 3:1, a sigurnom igrom na svoj servis do kraja drugog seta uspio je poravnati na ukupnih 1:1.

U odlučujućem, trećem setu, oba tenisera igrala su poprilično sigurno na svoj servis, čekajući prije svega grešku svog protivnika, a onda u 11. gemu Thiem koristi prvu break loptu u trećem setu, dolazi u vodstvo od 6:5 i s osvojenim gemom na svoj servis dolazi do prve Masters titule u karijeri.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1107455229115551745

S druge strane, Federer je propustio priliku da stigne do 101. ATP titule u karijeri.

 

 

 

Related posts