"Iron Man" ostao bez svog kostima

Kostim koji je holivudski glumac Robert Dauni Džunior nosio na snimanju prvog filma iz serijala “Iron Man” 2008. godine je ukraden iz skladišta filmskih rekvizita u Los Anđelesu.

Policija Los Anđelesa je istakla u saopštenju da je crveno-zlatni metalni kostim koji je korišten tokom snimanja velikog blokbastera nestao iz skladišta, te da je u toku opsežna istraga.

Glumac Robert Dauni Džunior se još uvijek nije javno oglasio povodom krađe kostima koji je nosio, a njegovi portparoli su istakli da se glumac nada da će kostim kao i lopovi biti pronađeni.

Kostim iz filma “Iron Man” koji je nosio Dauni Džunior je omogućavao ovom holivudskom glumcu da se zaštiti od napada terorista te mu je davao mogućnost da leti kao raketa. Iako u filmu ovaj kostim daje sve ove nadljudske mogućnosti onome ko ga nosi, u stvarnosti je to samo rekvizit koji se koristio za snimanje filmskih scena.

Tvorci kostima ističu da on korisniku može poslužiti samo kao ukras jer je većina supermoći u filmu “Iron Man” kompjuterskim animacijama nadograđena.

Ipak, bez obzira na to što kostim nema supermoći, istražioci su naglasili da je na tržištu cijena ovog filmskog rekvizita oko 325.000 dolara.

Vlasnici kostima izražavaju žalost zbog krađe, jer se radi o filmskom rekvizitu koji je otvorio eru sedme umjetnosti koja za tematiku ima čuvene strip-junake.

Policija ističe da je kostim nestao iz skladišta između februara i 25. aprila, kada su vlasnici prijavili krađu.

Vijest o krađi je tek sada izašla u javnost, a mnogi filmski stručnjaci smatraju da producenti velikog filmskog blokbastera nestanak kostima koriste u svrhu promocije posljednjeg dijela filmskog hita “Avangers: Infinity War”.

Film “Iron Man” je bio prvo ostvarenje iz popularnog “Marvel” filmskog univerzuma koje je otvorilo franšizu i stvorilo put za kasnije filmove o legendarnim junacima koji štite planetu Zemlju.

Posljednji film iz ove franšize “Avangers: Infinity War” je oborio sve rekorde gledanosti na američkom boks-ofisu, zaradivši vrtoglavih 250 miliona dolara na kino-blagajnama. Sa ovom zaradom popularni “Osvetnici” su oborili rekord koji je do sada držao film “Ratovi zvijezda: Sila se budi”.

nezavisne.com

Related posts