Hrgović u meču karijere dobio žestoke batine u borbi za IBF titulu, Kinez Zhang nokautirao Wildera

Hrvatski bokser Filip Hrgović poražen je tehničkim nokautom u osmoj rundi od Britanca Daniela Duboisa u borbi za privremeni naslov teškaškog prvaka organizacije IBF koja je održana u saudijskom Rijadu.

Meč je prekinut u osmoj rundi nakon što je ljekar procijenio da Hrgović više ne može nastaviti meč zbog posjekotina na licu.

U najvažnijem meču u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri Hrgović je bio dobar u uvodnih šest rundi, a onda je u sedmoj uslijedio veliki pad. Dubois je dominirao, žestoko je pogađao Hrgovića kojeg je u tom trenutku spasilo zvono.

Ipak, Britanac je završio posao u narednoj rundi kada je ponovo uspio da zada nekoliko opasnih udaraca Hrvatu nakon čega je sudija pozvao ljekara da pregleda lice Filipa Hrgovića. Pregled je trajao jako kratko, nakon čega je meč prekinut.

Za utjehu Hrgoviću ostaje činjenica da je inkasirao veoma solidnu sumu novca. Dobio je 37.5 posto nagradnog fonda za ovaj meč, što je malo više od 300.000 eura, dok je Duboisu pripalo oko 500.000 eura.

Bila je to 21. pobjeda za Duboisa uz dva poraza, dok je Hrgović upisao prvi profesionalni poraz nakon 17 pobjeda.

U glavnoj borbi večeri Kinez Zhilei Zhang nokautom u petoj rundi pobijedio je Deontayja Wildera. Zhanga je, podsjetimo, Hrgović prije dvije godine pobijedio sudijskom odlukom.

Zhangu je ovo 27. pobjeda u 30. profesionalnom nastupu, dok je neprepoznatljivi Wilder vjerovatno okončao karijeru što se tiče boksa na najvišem nivou.

Izvor: Klix.ba

Related posts