Haos u Njemačkoj: Bosanca i dvojicu Crnogoraca jurilo 28 policijskih automobila

Službenicima saobraćajne policije na jednom punktu za kontrolu teških vozila u blizini Hamburga bio je to normalan radni dan. Sve dok u četvrtak rano ujutro nisu ugledali Fiat Stilo koji i nije trebao biti predmet njihovog zanimanja.

Ipak automobil im je pažnju privukao jer je imao ukradene tablice pa su ga željeli zaustaviti i provjeriti vozača, piše Focus.

No, vozač nije stao na svjetlosni signal policije, nakon čega je uslijedila dramatična potjera kakva se ne pamti na sjeveru Njemačke.

Vozač Fiata bježao je autocestama A1 i A25, jurio kroz obližnji Bergedorf i dalje u pravcu Billstedta, prolazeći kroz crvena svjetla na semaforu i kršeći pravila o maksimalnoj dozvoljenoj brzini.

Jurilo ga je čak 28 patrolnih policijskih automobila, neki su blokirali sporedne ceste kako ne bi stradali nedužni učesnici u saobraćaju.

U blizini Reinbeker Reddera, na cesti B5, policija je postavila dva patrolna automobila kao barikadu, ali je vozač Fiata uspio izbjeći. Tom prilikom zamalo je pregažen policajac koji se spasio skokom u stranu, pritom ispalivši tri metka iz službenog pištolja u pokušaju da zaustavi Stilo.

Na ulazu u Kandinskyallee, Fiat Stilo se zabio u drvo, ali to nije bio kraj potjere. Vozač i dvojica njegovih saputnika su izašli iz vozila i pokušali pobjeći policiji.

No, uz pomoć policijskih pasa sva trojica su uhapšena. Ustanovljeno je da su dvojica državljani Crne Gore, i to muškarci starosti 22 i 26 godina, dok preostali 23-godišnjak ima državljanstvo BiH.

Najgore je prošao Bosanac koga je tokom potjere ugrizao policijski pas pa je morao biti ambulantno zbrinut.

Pretpostavlja se da je za volanom Fiata bio 22-godišnji Crnogorac kojem je određen pritvor, dok su dvojica njegovih saputnika puštena nakon uzimanja otisaka prstiju.

Related posts