Hamdija Abdić Tigar: Ako Radončić misli da može vrijeđati Izeta Nanića i njegovu porodicu, nema mu bujruma u Krajini

Legendarni ratni komandant iz Krajine Hamdija Abdić Tigar reagirao je povodom spominjanja porodice rahmetli generala Izeta Nanića u negativnom kontekstu u Dnevnom avazu.

U izjavi za lokalne portale on je kazao da je “pročitao tekst u kojem se spominje moj prijatelj i legenda 5. Korpusa i 505. Viteške bužimske brigade rahmetli Izet Nanić na koji nisam ostao ravnodušan“.

– Ne mogu da vjerujem da je Fahrudin Radončić dopustio uredniku najtiražnijih novina Avaza da napiše ovakve nebuloze o rahmetli Naniću i njegovoj braći te mu ovom prilikom poručujem da ako on kao i njegovi novinari misle ovako o čovjeku koji je branio ovu državu i postao sinonim za odbranu Bosne i Hercegovine, onda ni za njega, a ni njegove novinare nema bujruma u Krajini. Krajišnici mu nikad ovakvo šta neće oprostiti, a ako je ovakvo nešto napisao novinar na svoju ruku, onda neka ga sankcioniše i napiše demant na ovaj tekst. Krajiški narod je ponosan na sve što je uradio za Bosnu i Hercegovinu u proteklom ratu i ako ste vi zaboravili sve naše zasluge pa nas nižerazrednim novinarima pokušavate oblatiti, mi nismo i nećemo vam dozvoliti da spominjete, a kamo li lažete o našim generalima i ostalim borcima 5. Korpusa. Kada bi se dobijale pozicije u Sarajevu po tome, ko je koliko zaslužan u ratu, vjerujte mi da bi se cijela Krajina trebala preseliti u Sarajevo – rekao je Hamdija Abdić Tigar, prenose lokalni portali u Krajini.

Pojašnjenja radi, Dnevni avaz je pored nedavnog teksta koji tematizira veliki broj savjetnika u državnim, entitetskim i kantonalnim ministarstvima te općinama, objavio i tvit preko kojeg je građanima poručio da je Nanićima “rat bio brat” – doslovno.

“Nekom je rat brat” stoji u tvitu koji se prenosi u Avazu bez ikakve zadrške. Ova krilatica doslovno znači da se neko dobro snašao u ratu, profitirao od rata… Doslovno, nedvosmisleno, Radončićevo glasilo nam poručuje da je Arif profitirao od smrti legendarnog komandanta, svog brata Izeta!?

Javnosti je možda manje poznato da je u ratu ubijen i Izetov brat Nevzet, a Bužimljani i Krajišnici su braći Nanić podigli turbe u njihovoj rodnoj Nanića Dolini pokraj Bužima. – piše faktor.ba

Related posts