Gradimir Gojer pisao Inzku: Ne možete prešutjeti veličanje tzv. Herceg-Bosne

“U povodu objavljenih dokumenata Hrvatskog narodnog sabora pozivam Vas da žurno reagirate u okviru datih vam Bonskih ovlasti. Veličanje Herceg Bosne i neskriveno stajanje na stranu presuđenog i od ICTY okarakteriziranog i nazvanog udruženim zločinačkim pothvatom ne možete prešutjeti. Ovdje se radi o veličanju fašizma čije su žrtve bili brojni Bošnjaci, Srbi ali i oni Hrvati koji nisu prihvatili ustašoidne ciljeve Tuđman-Bobanove paradržave”, istakao je Gojer.

Naglasio je da ponovno veličanje udruženog zločinačkog poduhvata i neprihvatanje odluka Haškog tribunala vodi daljem zaoštravanju i međunacionalnim zategnutostima u BiH.

“Ono što su Dragan Čović i njegova bratija po ideologiji proklamirali sa zasjedanja u Mostaru ledi krv u žilama. Pokažite konačno da imate snage obračunati se sa nositeljima fašistoidnih tendencija u središnjoj hrvatskoj stranci, HDZ-u, ali i u parapolitičkom sluganskom tijelu te nacionalističke partije. Kada stvari izmaknu kontroli bit će kasno i niko vas neće moći opravdati za nečinjenje u ovom politički preozbiljnom trenutku”, zaključio je Gojer.

Izvor: klix.ba

Related posts