Građani sami morali “u akciju”: Veliku zmiju kišobranom odnio i bacio u Unu

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Bihaću, kada je u centralnom gradskom parku uočena poveća zmija, o čemu su prolaznici obavijestili MUP USK, ali su na kraju sami morali hvatati gmizavca.

Iz policije su potvrdili kako su dobili ovakvu obavijest te je odmah proslijedili na adresu Javnog komunalnog preduzeća “Komrad”, koje inače brine o održavanju gradskih parkova.

U međuvremenu, nekolicina prolaznika je ostala paziti na zmiju, a o njenom prisustvu su obavijestili i vaspitače u obližnjem dječjem vrtiću, kako se ne bi dogodilo da neko od mališana krene u tom pravcu.

Međutim, u ovom komunalnom preduzeću smatrali su kako uklanjanje gmizavaca nije u opisu njihovih poslova, istakavši kako bi to trebalo da rade specijalizirane ekipe, pišu Nezavisne.

– U većim gradovima postoje ljudi koji su obučeni za hvatanje i uklanjanje gmizavaca jer je riječ o potencijalno opasnim životinjama. Mi smo nadležni za uklanjanje pasa ili mačaka, ali ne i zmija – istakli su u JKP “Komrad”.

Prema riječima svjedoka ovog događaja, koji se desio u četvrtak, nakon što se ni poslije dužeg vremena niko nije pojavio kako bi riješio ovaj neobičan problem, jedan od prolaznika se osmjelio da zmiju pomoću kišobrana odnese i baci u Unu.

Prema tim informacijama, ispostavilo se kako nije riječ o otrovnici već o bezopasnoj bjelouški.

Related posts