Građani Bihaća nezadovoljni radom gradonačelnika Fazlića i direktorice Osmanović: “Dogovara se saradnja sa aerodromom u Srbiji, a nisu u stanju sanirati 200 metara ceste!”

Portal USN.ba nedavno je objavio članak vezan za apsurdnu posjetu bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića glavnom gradu Srbije.

Naime, gradonačelnik je, navodno, dogovorio saradnju bihaćkog i beogradskog aerodroma, i to, bez prisustva direktora bihaćkog aerodroma Elvedina Sedića . Nakon održanog sastanka sa Beograđanima, gradonačelnik Fazlić se susreo sa predsjednikom Liberalno-demokratske partije i poslanikom u Narodnoj skupštini Srbije Čedomirom Jovanovićem. Razlog ovog susreta, osim slikanja i objave slike na društvenim mrežama, još uvijek je nepoznat.

Portala USN.ba objavio je niz članaka vezanih za (ne)rad Zavoda za prostorno uređenje Bihać, a najnoviji se odnosi na stanje u bihaćkoj Mjesnoj zajednici Veliki Lug.

Problem regulacije otpadnih i oborinskih voda muči mještane Mjesne zajednice Veliki Lug u Bihaću. Loše ili nikako riješen problem odvodnje ovih voda najčešće se ogleda u čestim poplavama koji ne samo da ugrožavaju lokalne ceste i ulice, nego i pristupne puteve pa i podrumske prostorije stambenih objekata.

– Život u ovoj Mjesnoj zajednici, po ocjeni mnogih mještana, značajno bi bio lakši ako bi se saniralo i 200 m devastirane glavne pristupne ceste i riješio problem odvodnje obrinskih voda sa saobraćajnih površina. Potrebna je i izgradnja društvene prostorije za razne aktivnosti gdje bi se okupljala djeca i omladina. U tome smo voljni, kao mještani, i sami maksimalno učestvovati raznim aktivnostima ali i finansijski“, kaže Arif Ljubijankić, stanovnik Velikog Luga.

Svi nabrojani nedostaci govore da je Veliki Lug na periferiji interesa gradskih vlasti.

Podsjećamo, portal “istinomjer.ba” objavio je analizu rada gradonačelnika Fazlića, te koliko je ispunjeno od 27 datih obećanja gradonačelnika Fazlić nakon godinu dana mandata. Od ukupno 27 obećanja, u jednom je postignut značajniji napredak, 11 je ocijenjeno kao započeto, 14 nije započeto, a jedno je započeto pa zaustavljeno.

Related posts