Gola čisti stanove, po satu zarađuje oko 100 KM

Emily Nikols (25) iz Liverpoola gola čisti stanove svojih muških klijenata. Ova majka jednog djeteta nosi samo rukavice dok čisti kupaonice, briše prašinu i podove. Kaže kako su njeni klijenti jako pristojni i da se ne osjeća kao seksualni objekat čak i onda kada je gledaju.

– To što čistim gola za mene nije velika stvar, to je sasvim normalno – kaže Emily koja je prije devet mjeseci rodila kćer i prijavila se da radi kao čistačica da zaradi još nešto ekstra novca dok je na porodiljskom.

– Novac je sasvim solidan za ono što radim – kaže Emily i dodaje kako je za posao saznala od prijatelja.

Na internetu je pronašla kompaniju Naturist Cleaners koja zapošljava 80 žena i muškaraca u Velikoj Britaniji. Emily ovaj posao radi pet sedmica. Klijenti plaćaju 65 funti (oko 76 eura) za prvi sat i 55 funti (oko64 eura) za drugi sat.

Čistači i čistačice dobijaju 45 funti (oko 52 eura) za sat, a klijenti moraju potpisati poseban ugovor kojim se obvezuju da neće komentarisati radnike. Budući da čiste goli, radnici ne smiju koristit opasne i teške hemikalije. Emily kaže da je prije bila malo nervozna, ali joj je taj posao sada sasvim u redu.

– Dosad sam imala samo pozitivna iskustva i nisam doživjela ništa zbog čega bi se predomislila. Naši klijenti su uglavnom nudisti. Svi me pitaju da li mi je hladno, no nakon nekoliko minuta nošenja usisavača, definitivno nije. Moj je suprug u početku bio malo zabrinut za moju sigurnost, no shvatio je da mi ne prijeti nikakva opasnost. Prijatelji i sestra me podupiru. Rodila sam prije devet mjeseci i sigurna sam da ima ljudi koji misle “o Bože, kako ova izgleda”. No, ja nisam seksualni objekat i nije bitno da li imam trbuh i strije. Svi smo mi goli ispod odjeće – kaže Emily.

– Nije bitno niti jesi li mlad ili imaš 65 godina. Dolazim odjevena, malo popričam s klijentima, skinem se, počistim stan i odem.

Laura Smith (32) iz Londona, direktorica kompanije kaže da su im klijenti i muškarci i žene. Otkako je u medijima izašla priča o njenoj kompaniji, imaju stotine novih zahtjeva, piše Daily Mail.

Related posts