Gdje se u BiH popodne i navečer očekuju pljuskovi i grmljavina

U Sarajevu je jutros u osam sati temperatura zraka iznosila 20 stepeni, dok je najtoplije u Bosni i Hercegovini bilo u Neumu gdje je izmjereno 25 stepeni Celzija, javlja Anadolu Agency (AA).

Sunčano vrijeme u Sarajevu će se zadržati i tokom većeg dijela dana, a više oblačnosti je moguće u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 33 stepena.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine (FHMZBiH) saopćio je kako je u Mostaru i Trebinju temperatura zraka iznosila 24 stepena, dok je u Banjoj Luci izmjeren 21 stepen.

Najhladnije je bilo na Bjelašnici, gdje je temperatura zraka iznosila 16 stepeni Celzija, a u Tuzli je izmjereno 20 stepeni.

U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom u istočnim i centralnim područjima Bosne i istočnim i jugoistočnim područjima Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će većinom između 31 i 37, na jugu zemlje do 39 stepeni Celzija.

U utorak će preovladavati sunčano vrijeme, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 38, na jugu zemlje do 41 stepen Celzija. Slično vrijeme očekuje se i u srijedu, kada bi temperature zraka mogle doseći i 40, na jugu zemlje 42 stepena Celzija.

Related posts