Friedrich Performance nudi još oštriji i stazi posvećeniji Porsche 911 GT3

Čuvena kompanija Manthey Racing nije jedina kompanija u kojoj su zaključili da aktuelni Porsche 911 GT3 može biti još oštriji i fokusiraniji u uslovima vožnje na stazi.

Dok automobilski entuzijasti širom svijeta čekaju da Porscheov GT odjel predstavi model 911 GT3 RS (koji je u završnoj fazi testiranja), među rijetkim tuning kompanijama u kojima su već predstavili dodatno poboljšan 911 GT3 je i njemačka kompanija Friedrich Performance.

U Lichtenfelsu su se poslužili receptom poznate kompanije Manthey Racing u kojoj, pored tuninga, već godinama vode i Porscheov trkaći GT program, a konačan rezultat sveobuhvatnog rada je 911 GT3 koji donekle pokazuje kakav će biti produkcijski 911 GT3 RS.

U odnosu na standardni model, FP-ov 911 GT3 sa sobom donosi (još) manje kilograma, više krutosti, unaprijeđenu aerodinamiku, znatno otvoreniji izduvni sistem, dorađen adaptivni ovjes, kapacitetnije kočnice i dodatne konjske snage, pa izvanredni 4-litarski 6-cilindarski atmosferski boxer motor umjesto standardnih 510 KS i 470 Nm obrtnog momenta raspolaže sa 549 KS i 483 Nm.

“Tačku na i” stavljaju nove 20/21-inčne felge s centralnim pričvršćivanjem, a Friedrich Performance većinu komponenti nudi i u kombinaciji (s nama omiljenim) nešto udobnijim „elferom“ koji se krije iza oznake GT3 Touring.

Izvor: Klix.ba

Related posts