Ekrem Okić, kandidat za GV Bihaća: Rad GV Bihać mora se zasnivati na partnerstvu s građanima

Kandidati Stranke demokratske akcije Bihać za Gradsko vijeće Grada Bihaća odgovorili su na pet pitanja i time u određenoj mjeri upoznali birače s onim što nude i koje projekte planiraju podržavati ukoliko budu izabrani u Gradsko vijeće. 

Za sve one koji Vas ne poznaju, ko je Ekrem Okić? 

Zovem se Ekrem Okić, rođen 04. februara 1968. godine u Bihaću, stalno nastanjen u MZ Kamenica, oženjen, otac dvoje djece. Stalno zaposlen u kompaniji „Ledo“ Čitluk, poslovnica Bihać.

Učesnik sam odbrambeno-oslobodilačkog rata, 91-95., prvo kao pripadnik Patriotske lige a kasnije u jedinicama 502. viteške brdske brigade,. U periodu od 2000. do 2004. i 2004. – 2008. izabran sam u Općinsko vijeće Bihać. Aktuelni predsjednik MZ Kamenica u svom drugom mandatu koji su mi povjerili mještani na osnovu mog zalaganja u rješavanju problematike lokalne zajednice.

Aktivno sam uključen u sve društvene aktivnosti u našoj mjesnoj zajednici, ali bi istakao da trenutno obnašam i funkciju predsjednika Skupštine nogometnog kluba NK Kamenica.

Zbog čega ste se odlučili kandidirati za Gradsko vijeće? 

Jedan od osnovnih razloga zbog kojih sam se kandidovao za predstojeće lokalne izbore jeste što smatram da se rad Gradskog vijeća Grada Bihaća mora zasnivati na partnerstvu s građanima, kako MZ Kamenica tako i ostalih mjesnih zajednica Grada Bihaća a preko kojih mještani imaju mogućnost ostvarivanja svojih prava. I dosada u svom radu u kontinuitetu sam bio dostupan svakom građaninu te sam zajedno sa građanima pokrenuo veliki broj inicijativa i projekata kako bi se rješavali njihovi problemi, što će se nastaviti i ubuduće sa još većim intezitetom u Gradskom vijeću Grada Bihaća.

Moje dosadašnje aktivnosti kao predstavnika građana Grada Bihaća kao i politički koncept moje stranke je baziran na svakodnevnoj saradnji sa građanima, pomaganju običnom čovjeku da ostvari svoja prava te u skladu sa tim, uvijek ću biti otvoren za sve kritike i prijedloge građana Bihaća.

Koji su po Vama ključni problemi s kojima se susreću Bišćani?  

Vjerujem da građani najbolje poznaju probleme u svojim mjesnim zajednicama i da mjesne zajednice kao pokretač aktivnog učešća građana u lokalnom razvoju moraju imati jasno definiran status i jasno određene nadležnosti i izvore finansiranja.

Koje aktivnosti i projekte planirate podržati ukoliko budete izabrani u Gradsko vijeće?  

Zalagat ću se za jačanje uloge mjesnih zajednica kako bi građani lakše ostvarivali svoje demokratsko pravo na učešće u javnim pitanjima, a organi mjesne zajednice na taj način efikasnije odgovarali zahtjevima građana.

Koja je vaša ključna poruka biračima?

Uvijek trebamo imati na umu da se borimo za naš grad kako bi našim građanima vratili dostojanstvo.

Related posts