Dodikov trosatni monolog i SNSD-ovi aktivisti pod krinkom studenata (VIDEO)

Nakon što je grupa novinara (Suzana Rađen-Todorić (RTV BN), Siniša Vukelić (CAPITAL.ba)
i Dušica Stanojević (FENA) odbila učestvovati u emisiji javnog servisa “Predsjednik govori”, RTRS se potrudila da ovaj put ništa ne izmakne kontroli, što je potvrdila i lista probranih gostiju i gledalaca u studiju, objavio je BN TV.

Emisija koja je predstavljena kao otvoreni razgovor sa predsjednikom tako se pretvorila u trosatni monolog u stilu komunističkih diktatora, koji se prekidao samo kako bi pažljivo probrani novinari i aktivisti SNSD-a mogli pročitati unaprijed “napisana” im pitanja, navodi BN TV.

Pored novinara RTRS i Srne, na koje nije potrebno trošiti riječi, novinarsku profesiju je tako predstavljao i Nenad Trbić, koji je na poziciju urednika informativnog programa ATV, došao direktno iz kabineta ministarstva u Vladi RS, nakon što je ATV kupio SNSD-ov tajkun Slobodan Stanković.

Privilegiju da pročita pitanje upućeno predsjedniku RS je imao i voditelj i urednik, poznat po tome što je prilikom gostovanja Milorada Dodika u njegovoj emisiji stoički podnio riječi „ne seri“, izrečene od strane njegovog sagovornika.

Još veću restrikciju RTRS je vodio prilikom odabira u studiju prisutnih gledalaca koji su imali tu privilegiju da se pred cijelim auditorijumom obrate svom stranačkom vođi.

Studenti, koji su, samo pukim slučajem istaknuti aktivisti SNSD, pročitali su pitanja, a Dodik je kao iz rukava vadio odgovore rasterećen nelagodnih tema, koje svakim danom sve više ljuljaju more problema, a sa njima i čamac na kojem režim brodi.

Related posts