DF Sarajevo: Neuspjeh ljevice na izborima će se sigurno desiti, SDP se služi udbaškim metodama

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo oglasio se saopćenjem za javnost zbog, kako tvrde, kontinuiranih pokušaja Socijaldemokratske partije (SDP) da u svoje redove privuku pojedine članove Demokratske fronte.

Reakcija KO DF-a Sarajevo na postupke SDP-a Reakcija KO DF-a Sarajevo na postupke SDP-a
Saopoćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

– Pošto smo više puta, putem više kanala, slali poruke odgovornim u SDP-u BiH da se prestane sa vrbovanjem članstva i podrivanjem DF-a ifiltriranjem njihovih „spavača“ koji se sada, u ovo predizborno vrijeme aktiviraju, a gdje te poruke nisu polučile nikakav rezultat, ostalo nam je samo da na ovaj način, posljednji put, zahtjevamo od vrha SDP-a BiH da naredi svojim nižerangiranim činovnicima da prestanu sa ovim svojim udbaškim metodama.

Konkretno, pojedinci iz KO SDP-a BiH kontaktiraju članove KO DF-a Sarajevo, ali i članove općinskih odbora, obećavajući im „kule i gradove“ (čitaj: mjesta na listama ili u komisijama/odborima nakon izbora 2018. godine). Naravno, bezuspješno.

Iskreno se nadamo i želimo da je ovo samo hir spomenutih činovnika, a ne politika vrha SDP-a BiH, jer u protivnom SDP BiH preuzima na sebe odgovornost za neuspjeh ljevice na narednim izborima, koji će se sigurno desiti zbog sve većeg razočarenja građana u ovakvu ljevicu koja se samo bavi sobom i sopstvenim razmiricama.

Ukoliko je politika DF-a, kojoj je na prvom mjestu BiH, ta koju SDP BiH prepoznaje kao potivničku i prema kojoj je usmjerio sva svoja predizborna dejstva, recite to jasno i glasno, pa neka i građani BiH znaju prema kome da usmjere svoje olovke na dan 7. oktobra.

Kako rekosmo, iskreno se nadamo da ovo nije dio Plana 10, nego plana u glavama lokalnih likova koji prepoznaju DF kao protivnika na ovim izborima, umjesto onih koji to stvarno jesu.

Dok mi pružamo ruku, a vi držite figu iza leđa, dotle likuju svi oni koji su ovu državu doveli do gliba u kojem se sada nalazi.

Nažalost, od sestrinske do maćehinske stranke kratak je (predizborni) put.

Izvor: Faktor

Related posts