Detalji ubistva u Bihaću: Haris je Seada prvo udario autom, a onda sasuo rafal u njega

Bosnu i Hercegovinu je sinoć potresla vijest o ubistvu Seada Durakovića, pripadnika Oružanih snaga BiH.

Sead Duraković ubijen je u neposrednoj blizini svoje kuće u ulici Skendera Kulenovića najvjerovatnije bježeći pred ubicom Harisom Balićem.

Kako saznajemo, Balić ga je prvo udario autom a onda više metaka ispalio u njega u dvorištu jednog komšije.

Balić važi za neuračunljivu osobu, nezvanično ima čak i papire za svoju psihičku bolest.

Ubica je nakon hapšenja bio u šoku. Također, kako saznajemo, nije bio problematičan mladić, a navodno je Durakoviću posudio određenu sumu novca.

Obdukcija tijela ubijenog Seada Durakovića bit će obavljena danas u 17 sati po nalogu tužioca. Inače, Sud BiH je u novembru ove godine prvostepenom presudom proglasio Seada Durakovića krivim za protuzakonito posredovanje prilikom zapošljavanja i osudio ga na tri godine zatvora, dok je Sead Fazlić osuđen kao pomagač na šest mjeseci zatvora.

Duraković je proglašen krivim što je kao visokopozicionirani oficir u Oružanim snagama BiH (OS BiH) od 2011. do 2014. godine obećavao osobama da će se zaposliti kao oficiri i vojnici u OS BiH sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Kako se navodi u presudi, Duraković je zahtijevao iznose od 500 do 2.500 KM, a da niko od oštećenih nije primljen u OS BiH. Fazlić je proglašen krivim zbog toga što je u dva navrata nosio kovertu sa novcem od osobe kojoj je Duraković obećao zaposlenje za njegovog sina.

/avaz.ba

Related posts