Delegacija Općine Bužim u posjeti tvornici akumulatora “TAB” u Sloveniji

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić sa saradnicima, posjetio je tvornicu akumulatora „TAB“ u R Sloveniji, gdje je razgovarao sa čelnim ljudima ovog poduzeća o nekoliko značajnih tema.

Inače, u ovoj tvornici zaposleno je oko 250 radnika sa područja naše općine što je bio glavni razlog posjete i razgovora o mogućnostima i planovima tvornice akumulatora na području Bosne i Hercegovine.

„Upravi tvornice akumulatora predstavili smo potencijale i mogućnosti naše općine sa posebnim akcentom na otvaranje ili bolje rečeno, preseljenje jednog proizvodnog pogona tvornice u Bužim. Značajan broj naših Bužimljana već dugo radi u ovoj kompaniji, posjeduju radno iskustvo i zasigurno bi jedan pogon ove tvornice imao perspektivu na našem području.

Pored zapošljavanja naših ljudi koji već rade u pogonima ove tvornice stvorila bi se mogućnost i zapošljavanja mladih ljudi, te spriječilo iseljavanje kompletnih porodica. Pored radne snage i blizina granice sa EU je svakako jedna od naših prednosti i u narednoj godini ozbiljno ćemo raditi na ovom projektu i njegovoj realizaciji“.- istako je općinski načelnik općine Bužim Mersudin Nanić nakon posjete.

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts