Delegacija HNS-a posjetila gradsku upravu Bihaća

U sklopu obilježavanja 25.godišnjice osnivanja Hrvatskoga vijeća obrane u Bihaću predstavnici Hrvatskog narodnog sabora predvođeni Ivicom Gašparom i Ivicom Nosićem, posjetili su gradsku upravu Bihaća. Zajedno sa delegacijom HNS-a sastanku sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem, prisustvovali su i čelni ljudi HNS-a u Bihaću Franjo Jurić i Mladen Šantić.

Razgovaralo se o aktualnom stanju u gradu Bihaću, sa akcentom na položaj Hrvata u Bihaću. Naglašena je dobra dosadašnja saradnja i konstruktivni doprinos političkih predstavnika hrvatskog naroda razvoju grada Bihaća i jačanju međusobnih odnosa.

“Grad Bihać i njegovi građani pokazali su koliko su jaki i bitni odnosi među narodima i mi smo svoju otvorenost i multikulturalnost dokazali i raduje me činjenica da poruke iz Bihaća dopiru širom BiH i van granica i da smo prepoznatljiva lokalna zajednica koja uvažava potrebe i zahtjeve svih građana bez obzira na vjeru i naciju. U tom kontekstu smo danas razgovarali i o stvarima koje se prvenstveno tiču poboljšanja položaja Hrvata u Bihaću” – kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Related posts