Dedić: Vlada FBiH odobrila općinama i gradovima iz USK oko 3 miliona KM

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru, donijela odluku o raspodjeli 30 miliona KM namijenjenih za općine i gradove.

Ovom odlukom, a nakon provedenog javnog poziva odobrena su sredstva za financiranje ili sufinanciranje 15 projekata iz oblasti putne infrastrukture, školske i sportske dvorane, spomen obilježja, vodovodi i kanalizacija na području općina i gradova Unsko-sanskog kantona.
Uz podršku realizaciji ovih projekata svim gradovima i općinama Vlada Federacije BiH je raspodjelila i po 125 hiljada KM na ime financijske pomoći budžetima općina i gradova u sanaciji posljedica nastalih uslijed proglašene pandemije COVID-19, tako da je općinama i gradovima na Unsko-sanskom kantonu odobreno 2,932 miliona KM iz Budžeta Federacije BiH za 2021. godinu.

“Podrška projektima jedinica lokalne samouprave odnosi se na poboljšanje javnih usluga i infrastrukture. Općine i gradovi mogu očekivati podršku i drugim projektima čijom zajedničkom realizacijom ćemo doprinijeti novim investicijama, razvoju i boljem kvalitetu života građana”, izjavio je Dedić.

Podsjetimo da će infrastrukturni projekti općina i gradova u ovoj godini biti podržani i iz sredstava koje je Vlada Federacije BiH odobrila Unsko-sanskom kantonu u iznosu od 23,9 miliona KM, jer je namjena ovih sredstava finansijska pomoć budžetu kantona za provodenje strukturalnih reformi i prevazilaženje socijalnih, ekonomskih i zdravstvenih posljedica pandemije COVID-19, kao i infrastrukturne projekte.

Related posts