Cormack se sastala sa grupom načelnika i gradonačelnika

Na marginama “Američkog biznis foruma za promociju i umrežavanje” koji se održava danas u Banjoj Luci, ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Elizabeth Cormack susrela se sa grupom načelnika i gradonačelnika, što je bila prilika za razgovor o tome kako su oni poboljšali poslovnu klimu u svojim općinama i gradovima.

Kako navode iz Pres-službe Američke ambasade, razgovor tokom radnog ručka bio je s posebnim akcentom na najefikasnije metode za ostvarivanje ekonomskog rasta i kako Ambasada SAD u BiH može pružiti podršku daljem razvoju na lokalnom nivou. Većina načelnika i gradonačelnika koji su danas prisustvovali radnom ručku na čelu su opština i gradova koji su dobili BFC certifikate za povoljno poslovno okruženje.

Ti certifikati se dodjeljuju na osnovu uslova za poslovanje na lokalnim nivoima s ciljem da omoguće razmjenu iskustava, podstaknu kvalitetno upravljanje lokalnih vlasti i povećaju konkurentnost među opštinama i gradovima u regionu i tako privuku nove investicije.

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Lukavac Edin Delić, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mičić, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, načelnik Općine Gradiška Zoran Adžić, navodi se u saopštenju.

Related posts