Cazin: Otvorili kafić u blizini srednjih škola i rasturali drogu

Pripadnici MUP-a USK i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove zapečatili su ugostiteljski objekat “Wolf” u Cazinu nakon pronalaska nekoliko vrećica droge u prostoru objekta, a jedna osoba je lišena slobode.

U cilju sprječavanja prodaje alkoholnih pića maloljetnim licima i rada na crno ugostiteljskih objekata, pripadnici MUP-a USK i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove proveli su zajedničku akciju na širem prostoru općine Cazin, a prilikom kontrole jednog ugostiteljskog objekta pronađeni su paketići sa opojnom drogom heroin.

U ugostiteljskom objektu “Wolf”, koji se nalazi u vlasništvu G. I. (1995.) iz Bihaća i O. A. (1996.) iz Cazina, pronađeno je pet paketića heroina, a prilikom legitimisanja prisutnih osoba kod D. E. (1998.) iz Cazina pronađena je jedna vrećica heroina, koji je nakon toga lišen slobode.

Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije i trenutno se radi na dokumentovanju krivičnog djela, kojeg je Tužilaštvo USK okvalifikovalo kao nedozvoljeno posjedovanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako nezvanično saznajemo, navedeni ugostiteljski objekat nedavno je pušten u funkciju i nalazi se svega 50-tak metara od Prve i Druge srednje škole u Cazinu. Prema svemu sudeći, kafić je planski otvoren s ciljem rasturanja narkotika srednjoškolcima. – piše klix.

Related posts