Budžetska sredstva nedostatna za sve potrebe Ključana

Općinskog načelnika kao i vijećnike u Ključu u naredne 4 godine čeka jako puno posla. Ekonomska situacija u ovom gradu u kojoj radi malo firmi nije na zavidnom nivou, što za posljedicu ima odlazak mladih kao i opću besperspektivnost. Općinski budžet nešto je veći od 4 miliona KM i svakako nedostatan za sve potrebe Ključana.

Svako radno mjesto dragocjeno je pogotovo u malim općinama u kojim malo ljudi radi. Ključani zato s velikim nestrpljenjem očekuju pokretanje drvne industrije Sanica za koju, iako postoje obećanja, nije učinjeno puno.To je samo dio problema s kojima se trebaju suočiti novoizabrani vijećnici. Pred njima je puno posla u kojem je potrebno jedinstvo i koalicija ljudi, a ne politike.

Načelnik Općine Nedžad Zukanović ističe da će biti potrebno usmjeriti sve snage da se budžet održi stabilnim, a za njegovo povećanje za sada nema mogućnosti, iako su dodatna sredstva itekako potrebna, jer se za sve nove projkte traži i učešće Općine. Ipak, u narednoj godini planirana ulaganja potiču iz poslova privatnih poduzetnika.

Iako je konstituirano Vijeće u općini Ključ, ovaj proces nije završen jer se od CIK još uvijek čeka potvrda zamjenskog mandata SDP vijećnice. Još se ne zna koje stranke će predstavljati većinu, a problema za rješavanje sve je više. Načelnik Zukanović vjeruje da su toga svjesni u strankama koje sudjeluju u vlasti te da će interese politika podrediti općem prospertetu, piše RTVUSK.

Related posts