Bosnić skratio spisak košarkaša BiH

Selektor muške košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić skratio je spisak igrača na koje računa u prvim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Na spisku se nalaze sljedeći košarkaši: John Roberson (Strasbourg), Sani Čampara (Split), Amar Gegić (Cibona), Džanan Musa (Breogan), Edin Atić (Budućnost), Adin Vrabac (Vienna), Aleksandar Lazić (Mornar), Emir Sulejmanović (Tenerife), Kenan Kamenjaš (SC Derby), Miralem Halilović (Metropolitans 92), Ismet Sejfić (Podgorica), Ajdin Penava (Mons), Darko Talić (Igokea), Haris delalić (Sloboda), Jure Zubac (Inter Bratislava), Amar Alibegović (Virtus).

Uoči susreta protiv Češke Republike u Skenderiji 26. novembra i tri dana kasnije u Bugarskoj, selektor Bosnića je istakao:

“Približava se meni najdraži dio godine, dani okupljanja naše reprezentacije. Period koji je iza nas je bio veoma intenzivan i poprilično stresan, s obzirom na sve što je sa sobom nosila pandemija COVID-19. Moji saradnici i ja bili smo u stalnom kontaktu i bez obzira na naše profesionalne obaveze u klubovima, analizirali smo, pratili i pripremali se za novembarski kvalifikacijski ciklus i većinu naših obaveza uspješno završili, posebno kad je skauting u pitanju. Nažalost, u ovom prozoru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zbog povreda nećemo moći računati na Muhameda Pašalića i Filipa Adamovića, kojima želim što brži oporavak. Karlo Matković želi da igra za hrvatsku reprezentaciju i on neće biti na okupljanju“, istakao je šef stručnog štaba Zmajeva te dodao:

“Veoma me raduje činjenica da će naši momci, koji su napravili izuzetan podvig plasmanom na Evropsko prvenstvo, imati podršku naših navijača koji će nam svojom podrškom zasigurno pomoći na našem zajedničkom putu do drugog kruga kvalifikacija za Mundobasket. Svi smo svjesni da je naša grupa veoma kvalitetna. Češka, Litvanija i Bugarska – mi respektiramo svaku ekipu, ali smo više fokusirani na naše mogućnosti. Želimo da damo maksimum i kvalitetno iskoristimo sve utakmice u predstojećim kvalifikacijama za SP, jer će nam to iskustvo biti od velikog značaja sljedeće ljeto na Eurobasketu”.


Izvor: Vijesti.ba / SCsport

Related posts