Bosnić jasno poručio: Ovi igrači zaslužuju veliki respekt cijele zemlje

Jubilarno deseto učešće na Evropsko prvenstvu košarkaška reprezentacija BiH izborila je pod vođstvom Vedrana Bosnića, a nakon što je sa 79:73 savladala Latviju u susretu četvrtog kola kvalifikacioe grupe H.

Znalo se da će utakmica biti mnogo teža od one protiv Bugarske.

– Defanziva je ključ naše igra, to smo pokazali i ranije, i u prvom “prozoru”. Vjerovali smo u sebe više nego iko, pokazali smo veliki karakter. Uvijek smo pokušavali napraviti najbolje, a Latvija je dobar tim, imaju dobar roster i jako ih respektujem. Ipak, zajedno smo napravili nešto veliko za našu zemlju, idemo na EP poslije sedam godina – kazao je Bosnić.

Selektor BiH kaže da ćemo ići utakmicu po utakmicu, uprkos tome što ima dvije utakmcie da proba možda neke nove igrače.

– Da budemo iskren, idemo utakmicu po utakmicu. Svi igrači su bili motivisani i dali su maksimum. O probavanju drugih igrača sada ne razmišljam, mislim da sada samo trebamo uživati u ovom uspjehu – naglasio je Bosnić.

BiH je ovaj “prozor” odigrala bez ponajboljih igrača, nedostajali su Nurkić, Musa, Halilović, Gordić… No, selektor baš i ne razmišlja tako.

– Ovo je Bosna i Hercegovina, ovi momci ovdje su naša snaga. Ovi igrači zaslužuju veliki respekt cijele zemlje – poručio je selektor košarkaških Zmajeva.

Izvor: krupljani.ba

Related posts