Bosnić: Imamo vrlo dobru energiju i zadovoljan sam prikazanom borbenošću na treningu

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je u zeničkoj areni “Husejin Smajlović” održala četvrti trening u sklopu priprema za naredne kvalifikacione utakmice s Bugarskom i Finskom.

Atmosfera na C terenu je bila na zavidnom nivou, a selektor Vedran Bosnić je u izjavi za “Dnevni avaz” istakao da je 13 igrača na treningu, dok su Obrad Tomić i Kenan Kamenjaš manje povrijeđeni.

 Od ovih 15 igrača sutra će u autobusu za Bugarsku biti 12 igrača, još ćemo vidjeti ko putuje. Trojica ostaju ovdje i priključit će nam se na treninzima kad se vratimo u Zenicu. Imali smo dva kvalitetna treninga i jedan individualni, zadovoljan sam ovim što sam vidio, ali, naravno, treba nam mnogo više vremena da bismo se uigrali za ozbiljnije stvari. Imamo vrlo dobru energiju, momci dobro rade i zadovoljan sam pristupom i prikazanom borbenošću na treningu – rekao je Bosnić i dodao na kraju da naša reprezentacija u zeničkoj dvorani ima sjajne uvjete za rad.

”Hvala Zenici i svima, imamo dobru podršku i naše je sada samo da radimo. Ovi momci nisu posebno niti zahtjevni. Bitno nam je da imamo dvoranu za trening i dobar hotel u kojem ćemo jesti i odmarati se”, zaključio je Bosnić.

Related posts