Bosanski Petrovac: Načelnik Hujić uručio nagradu Esmi Jaganjac, učenici generacije

Načelnik Zlatko Hujić i predsjedavajuća starog saziva Opštinskog vijeća, Bobana Velaga, u kabinetu načelnika su uručili nagradu od 1.000,00 KM učenici generacije Osnovne škole „Ahmet Hromadžić“, Esmi Jaganjac.

Prijemu u kabinetu načelnika prisustvovali su i roditelji učenice, kao i direktorica Osnovne škole, Mujesira Kavaz.Načelnik Hujić i predsjedavajuća Vijeća Velaga čestitali su učenici na uspjehu i izrazili zahvalnost roditeljima zbog njihovih napora da omoguće Esmi da postigne uspjeh u dosadašnjem i budućem školovanju.

„Čestitam još jednom učenici Esmi Jaganjac i očekujem da i dalje bude takvih učenika, da se nastavi tradicija pametnih ljudi iz Bosanskog Petrovca“, rekao je načelnik Hujić.

Učenica, Esma Jaganjac nakon završene Osnovne škole u Bosanskom Petrovcu, svoje je školovanje nastavila u Medicinskoj školi u Bihaću: „Ova me nagrada podstiče na dalje razmišljanje, na dalji uspjeh u životu. Obećavam da ću se i dalje truditi nizati uspjehe. Svoju ću Općinu predstavljati u najboljem mogućem svjetlu, s obzirom da sam srednju školu upisala u Bihaću“, rekla je Esma Jaganjac, učenica generacije za 2016. godinu Osnovne škole „Ahmet Hromadžić“.

Related posts