Bivši kapiten Srbije oblači dres Kosova?

Donedavno je bilo nezamislivo da fudbaler iz Srbije igra za reprezentaciju Kosova, koja je priznata od FIFA-e i UEFA-e. Vremenom će se to promijeniti. I to veoma brzo.

Arton Zekaj, bivši omladinac Partizana i kapiten svih mlađih selekcija Srbije, mogao bi uskoro da obuče dres Kosova, piše Blic. Trenutno član Sopota i najbolji igrač Treće lige Srbije, dobio je ponudu od Fadilja Vokrija, predsjednika Fudbalskog saveza Kosova, da igra za nacionalni tim ove zemlje.

– Poziv je stigao, ali moram dobro da razmislim o odluci. Ona još nije konačna – rekao je Zekaj za Blic.

Na pitanje plaši li se reakcija u Srbiji, zemlje u kojoj je rođen, Zekaj dodaje:

– Ne, ne bih, vjerujem, imao problema. Zavisi to od dosta okolnosti, ali ja sam rođen u Somboru, imam srpski pasoš, igrao sam za Partizan i mlađe kategorije Srbije, čiji sam bio i kapiten. Znate šta, ukoliko bih znao da ću u budućnosti dobiti poziv A selekcije Srbije, ostao bih u dresu Orlova.

Vijest o interesu za Zekaja potvrdio je i Vokri.

– Mi smo pokazali veliko interesovanje da član omladinske selekcije Srbije nastupa za reprezentaciju Kosova. Poznajemo dobro njegove kvalitete i nadamo se da će sve na kraju ispasti dobro. U narednom periodu odluka je na njemu, a onda, kao i za sve ostale igrače slijedi procedura u vezi s obraćanjem FIFA-i i mi se nadamo konačnoj dozvoli. Nadam se da neće biti nikakvih problema. On je porijeklom sa Kosova, i njegov dolazak bi nam puno značio – istakao je Vokri za TV Kosovo 2.

Related posts