Bišćani uživali u manifestaciji „Božić u Bihaću“

U sklopu programa obilježavanja božićnih i novogodišnjih praznika pod nazivom „Bihaćka Zimska priča 2016“, večaras je na platou crkve sv. Ante Padovanskog u centru Bihaća ,održana manifestacija pod nazivom “Božić u Bihaću”. Riječ je manifestaciji kojom organizatori, članovi Udruženja za poboljšanje kvalitete života MoguLi i učenici KŠC Ivan Pavao II , predstavljaju običaje i tradicije vezane za katolički Božić.

Veliki broj posjetitelja imao je priliku vidjeti scenski prikaz rođenja Isusa Krista u izvedbi dramskog studija Mali princ, dječiji zbor OŠ KŠC –a, recitacije učenika nižih razreda OŠ KŠC-a , a uz zajedičko druženje i pjesmu tamburaškog sastava Bedem , prisutni su imali priliku degustirati brojne delicije i učeničke proizvode od kojih prihod ide za dobrotvorne svrhe.

Večerašnjoj manifestaciji “Božić u Bihaću”, prisustvovali su bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i Davor Župa,predsjedavajući Gradskog vijeća Bihać. Čestitajući vjernicima katoličke vjeroispovijesti predstojeći praznik Božić, predsjedavajući Župa u svom obraćanju zahvalio je organizatorima na odlično pripremljenoj manifestaciji koja iz Bihaća još jedanput šalje poruke mira, suživota i tolerancije, što su , ističe predsjedavajući Župa, sasvim normalne ljudske i civilizacijske vrijednosti za sve Bišćane.

“ Večeras je zaista bilo predivno biti dio ove manifestacije i upravo praznici svih vjera prilika su da istaknemo vrijednosti zahvaljujući kojima svi možemo biti još bolji, poštujući sve različitosti koje krase našu državu Bosnu i Hercegovinu “-kazao je predsjedavajući Župa.

Related posts