Bihać: KUD Krajina proslavilo 70 godina rada

Kulturno-umjetničko društvo Krajina proslavilo je 70 godina rada. Tim povodom u prepunoj sali KuIturnog centra Bihać članovi KUD-a obnovili su sjećanja na krajiške običaje i tradiciju, ali i prezentirali sve ono na čemu su do sada ustrajno radili. U razigranoj proslavi rodendana, uživali su i njihovi prijatelji, članovi KUD-a iz Madarske.

Povodom 70.godina postojanja delegaciju KUD Krajina i Gyorgy Toroka, počasnog konzula u Mađarskoj i člana KUD Krajina ugostio je i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić. Tom prilikom čestitao je rukovodstvu KUD Krajina na sedam decenija uspješnog rada zahvaljujući kojem je , dodaje gradonačelnik Fazlić, ovo društvo sačuvalo jedan dio kulturne baštine naših naroda i grada Bihaća.

” KUD Krajina kao najstarije kulturno društvo u našem gradu bilo je i jeste najbolji ambasador našeg grada i to će prepoznati i gradska uprava Bihaća kako bi mogli i dalje uživati u nastupima bihaćkih djevojki i momaka okupljenih oko folklornih i drugih sekcija u KUD Krajina”-istakao je gradonačelnik Fazlić.

Related posts