Baždarević u srijedu otkriva karte za Belgiju i Estoniju

Selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević u srijedu, 27. septembra ove godine u Sali Atrium, hotela Evropa u Sarajevu saopštit će imena igrača na koje računa za predstojeće utakmice protiv Belgije i Estonije. Bh. tim će 7. oktobra ugostiti Belgiju, a tri dana kasnije kvalifikacije zaključiti u Talinu. Kada je tabela u pitanju, naša reprezentacija se nalazi na drugom mjestu sa 14 osvojenih bodova, dok je Belgija prva sa 22. Iza nas su Grčka sa 13 bodova, te Kipar sa 10. Estonija ima osam, a Gibraltar je bez bodova.

Baždarevićevom pozivu se nadaju: Begović, Šehić, Pirić, Bičakčić, Kolašinac, Vranješ, Bešić, Pjanić, Ibišević, Džeko, Šunjić, Lulić, Višća, Hajrović, Hadžić, Zukanović, Cocalić, Prcić, Kodro, Hodžić, Krunić, Šimunović, Cimirot, Miličević, Jajalo, Bajić, Milošević, Đumić, Duljević, a ostaje da se vidi hoće li Baždarević možda posegnuti za nekim od eventualnih povratnika poput Vršajevića, Sušića, Medunjanina, Salihovića, Pavlovića, Vrančića, Grahovca, Aničića, Stevanovića ili Kvržića…

Na spisku neće biti povrijeđenog Đurića. Vrijedi spomenuti i da Ervin Zukanović zbog viška žutih kartona nema pravo nastupa na utakmici protiv Belgije.

 

Related posts