Analiza ankete: Koliko građana je protiv štrajka zdravstvenih radnika USK-a?

Zavod zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona uz odobrenje Kantonalne vlade riješio je problem isplate plaća zdravstvenim radnicima, ali ljekari i dalje nastavljaju štrajk do ispunjenja ostalih njihovih zahtjeva.

Sindikat doktora medicine i stomatologije USK-a, nemaju namjeru prekinuti štrajk, a ističu da je za prekid štrajka potrebno ispuniti sve uslove iz Kolektivnog ugovora.

Građani USK-a u svakom slučaju su uskraćeni zdravstvenom uslugom, a u bolnicu se primaju samo hitni slučajevi.

U vezi s trenutnom situacijom, portal Biscani.net napravio je anketu na svojoj facebook stranici portala, u kojoj je Vas pitao za mišljenje u vezi s štrajkom zdravstva. Pitanje koje je postavljeno u anketi jeste: “Da li podržavate štrajk zdravstvenih radnika?”

Na bihaćkom forumu su vođene mnoge diskusije i postavljana mnoga pitanja, koja će nažalost, ostati retorička. Rezultati ankete su pokazali da su 103 građana glasali za to da zdravstveni radnici opravdano štrajkaju i time podržavaju ovu situaciju, dok s druge strane, 317 građana je kazalo da ne podržavaju štrajk i da se hitno vrate na posao.

U svakom slučaju, do nekih boljih vremena, ovaj, kao i svaki drugi problem će se, nažalost, lomiti na leđima običnih građana.

Izvor: biscani.net

Related posts